Kijk niet neer op je verstorende emoties

'Mediteren is niet: proberen iets te ervaren waarover je gehoord hebt of gelezen. Het is ook niet: proberen stil te zijn of niet na te denken. En het is ook niet: proberen de aandacht zo goed mogelijk ergens bij te houden'.

Ashin Tejaniya

Wat is mediteren dan wel?

Mindfulness-Vipassana meditatie gaat volgens Ashin Tejaniya om inzicht. Inzicht brengt vaak de diepste transformatie, maar het komt niet vanzelf. We kunnen het niet controleren maar wel de condities scheppen. De manier waarop Ashin Tejaniya dat voorstelt is eigenzinnig en effectief. Dit boekje is een must voor iedere mindfuness-Vipassana beoefenaar.

Marnix van Rossum 
Meditatiecoach

De mindfulness-Vipassana methodiek die Ashin Tejaniya in dit boek beschrijft is buitengewoon waardevol. Hij benadert in zijn onderwijs een milde, ontspannen en lerende houding. Niet het meditatieobject, of het sturen van aandacht staat centraal, maar inzicht vanuit welke visie, denkbeelden of verlangens we mediteren. Ashin Tejaniya zag dat dit tot diepe verandering leidt. Zijn methode is zeer geschikt voor toepassingen in het dagelijks leven, bij de omgang met alledaagse moeilijkheden. 

Ashin Tejaniya is een originele en traditiedoorbrekende Birmese monnik. Zijn invloed in de wereld van mindfulness-Vipassana wordt steeds groter. Hij geniet veel aanzien bij internationaal bekende leraren, zoals Joseph Goldstein en Jack Kornfield. 

http://ashintejaniya.org

Dit boek is de vertaling van 'Don't Look Down on the Defilements, they will laugh at you'. Het is vertaald door Marnix van Rossum (www.mindfulness.in) in samenwerking met B'witz publishing.